Du er her: Forside / InfoSpørgsmål?

 

Har du spørgsmål?

Her på siden kan du finde svar på de spørgsmål, som vi ofte bliver stillet. Vi håber, at de også kan hjælpe dig.
Har du andre spørgsmål, skal vi bede dig om at kontakte din nærmeste forhandler. Kan din forhandler mod forventning ikke hjælpe dig, kan du udfylde kontaktformularen under siden “Kontakt”.

 

Generelt om Fujitsu varmepumper

Ja. Her på sitet kan du under hvert produkt finde en brugermanual, som du kan downloade.

 

Montering, service og vedligeholdelse

At varmepumper med mere end 1 kg kølemiddel skal underkastes et årligt eftersyn. Alle Fujitsu varmepumper her på sitet, har mere end 1 kg kølemiddel med undtagelse af Nordica 09 LM. Nordica 09 LM har 1 kg kølemiddel og behøver iflg. lovgivningen ikke et årligt eftersyn.

Nej. For at undgå alvorlige personskader eller skadelig påvirkning af miljøet, skal man ifølge lovgivningen have særlig uddannelse til at arbejde med trykbærende systemer påfyldt kølemiddel.

En varmepumpe er et trykbærende system der indeholder et potentielt både farligt og skadeligt kølemiddel, og må derfor kun installeres af en uddannet fagmand med kølecertifikat.

For at opnå garanti på din Fujitsu varmepumpe skal denne derfor være installeret af en af vore godkendte forhandlere. Til gengæld er du herved sikret en installation af højeste kvalitet, hvor alt er ”gjort efter bogen”. En korrekt installation har ofte stor indvirkning både på varmepumpens drift og levetid.

Alle vores forhandlere er certificeret iht. Kølebranchens Miljøordning (KMO). Se mere på www.kmo.dk

Du skal hurtigst muligt tage kontakt til din forhandler, som installerede varmepumpen. Alternativt en af vore andre forhandlere.

Klik her for at finde din nærmeste forhandler

 

Garanti

Nej. Men for at holde et sundt indeklima i dit hjem, anbefaler vi dog, at du udskifter dine filtre med jævne mellemrum. En luft/luft varmepumpe har både store og små filtre. Filtrene kan købes hos din forhandler og han kan også hjælpe dig med at servicere din varmepumpe. Ifølge lovgivningen skal varmepumpen dog stadig underkastes et årligt eftersyn (med undtagelse af Nordica 09 LM, der ikke har mere end 1 kg kølemiddel og derfor ikke er pålagt dette eftersyn

Ja. Sammen med varmepumpen leverer vi et garantihæfte. Det er et rødt hæfte påtrykt ”Garantihæfte” på forsiden. I dette hæfte finder du en registreringsblanket. Det er meget vigtigt, at du sammen med din forhandler/installatør udfylder denne blanket og indsender den til:

Klimalux A/S, Bodøvej 2, 5700 Svendborg – senest 14 dage efter installation.

Alternativt kan du scanne den ind på din computer og sende den til info@klimalux.dk og skrive ”Registreringsblanket” i emnefeltet.

Vi fremsender herefter en kvittering til den på blanketten påførte mail- eller postadresse. Til gavn for dig kan vi dermed registrere installationsdatoen i vores system, så dine 5 års totalgaranti først træder i kraft, når varmepumpen rent faktisk er installeret i dit hjem.

At du holdes bekymringsfri. Garantien omfatter udskiftning af reservedele i forbindelse med en garantisag.
Nej. Har du købt din Fujitsu varmepumpe ad andre veje end hos en af vores godkendte forhandlere, har du højst sandsynligt købt et parallelimporteret produkt, som vi ikke kan spore tilbage til Fujitsu. Der er selvfølgelig stadig garanti, såfremt du har købt din varmepumpe hos en af vores godkendte forhandlere, og vedkommende mod forventning skulle have lukket sin forretning.

Køber du en Fujitsu varmepumpe gennem en af vores godkendte forhandlere, køber du et højkvalitetsprodukt direkte fra Fujitsu ad de officielle salgskanaler.
Vores forhandlere kan derfor supportere dig med viden og originale reservedele fra Fujitsu. Vi er officiel importør af Fujitsu varmepumper i Danmark.

 

Tekniske spørgsmål

Som tommelfingerregel skal man bruge 50 watt pr. m2 til et gennemsnitligt hus med almindelig loftshøjde.

Fujitsu Nordica luft/luft varmepumper er med andre ord velegnede til de fleste, danske hjem.

Nej, det er helt normalt. En udedel afrimer fra tid til anden. Processen i varmepumpen vendes om, så udedelen kortvarigt opvarmes. På den måde undgår man opbygninger af is på udedelen i vintermånederne.

Varmepumpen brummer svagt, når den afrimer. Når varmepumpen afrimer, vil den lyse 7 sekunder i ”Operation”-lampen efterfulgt af 2 sekunder, hvor den ikke lyser. Dette gentager sig indtil afrimningsprocessen er overstået.

Nej. I vintermånederne vil varmepumpedriften resultere i, at der opstår rimfrost på udedelen, som følge af en kold overflade og den fugtige luft.
Ja. Både Fujitsu Nordica luft/luft og Waterstage luft/vand er udviklet til det nordiske klima.

Nordica-serien er i Sverige testet til varmedrift ved – 30°C !

Inverter-teknologi kan løseligt oversættes til automatisk styring. Varmepumpen regulerer selv sin drift og kapacitet til rumtemperaturen. Du får altså ingen unødig drift, når der ikke er brug for det, hvilket i sidste ende sparer dig penge.
Ved tryk på ”Economy” på den medfølgende fjernbetjening opnås en energibesparende drift. Varmepumpens maksimale kapacitet begrænses, hvorved virkningsgraden øges.
Funktionen er udviklet til at holde sommerhuse frostfrie i vintermånederne. Varmepumpen vil køre i en meget energisparende drift, som opretholder en lav, men tilstrækkelig temperatur for at holde det ubenyttede sommerhus frostfrit.
Denne funktion er velegnet til hurtig opvarmning eller nedkøling af et rum. Varmepumpen vil med denne funktion køre på maksimal ydelse.